Faaliyet Alanlarımız
Sofralık Kayısı Üretimi ve İhracat
Sofralık ve turfanda kayısının merkezi konumundaki Mut’ da modern ve iyi tarım uygulamaları çerçevesinde 120 dönüm bahçemiz içerisinde 8.000 ağacımızda 3 çeşit kayısı üretimi yapmaktayız. Tüm kayısı çeşitlerimiz erkenci olmakla beraber hasadımız Nisan sonu başlayarak Mayıs sonu gelmeden bitmektedir. Mevsimsel koşullardan dolayı yıldan yıla 3-5 günlük farklılıklar olmaktadır.
Bulunduğumuz bölgenin mikro klima iklim özelliği nedeniyle gerek tadı, kokusu ve erkenci olması Mut kayısısına ayrı bir önem kazandırmaktadır.
Mut bölgesinde yetişen turfanda kayısı çeşitlerimiz Türkiye genelinde hatta Dünya üzerinde yetişen kayısı ticareti yoğun ülkeler arasında en erken çıkan kayısılardır. Erkencilik konusunda İspanya ile yıllara göre 3-4 günlük artı ve eksi fark ile ilerlemekteyiz.
Güvenilir, kaliteli ürünlerini, Türkiye’de ve dünyadaki tüketici ve iş ortaklarıyla buluşturan Teknamix, ihracat ağını genişletmenin gayreti içerisindedir.
Komşu arazinin alınmasıyla ihracata yönelik hamlelerin tutarlı ve doğru bir şekilde ilerlemesi açısından soğutma depoları, boylama, sınıflandırma ve paketleme tesisinin kurulması için harekete geçilmiştir.

İyi Tarım Uygulamaları ile Mikado Üretimi
Meyve Özelliği Yuvarlak şekilli, basık turuncu zemin üzerine kırmızı yanaklıdır. Çatlama hassasiyeti göstermez. Oldukça dayanıklı olup, dengeli bir tadı vardır ve lezzetlidir. Ülkemizde ilk hasadı yapılan ürün özelliği göstermektedir. Türkiye piyasasına yeni girmiştir.
Çiçeklenmesi, çok erken dönemdedir. Çiçek yoğunluğu ve verimi oldukça iyidir. Şekli kısmen basık ve yuvarlaktır, sertliği çok iyidir. Rengi, turuncu zemin üzerine kırmızı kaplıdır. Kalibresi AA ( 45-50 mm ), tadı iyi ve asit-şeker oranı dengelidir.
Ticari açıdan kalitesi çok iyidir.

İyi Tarım Uygulamaları ile Pricia Üretimi
Ağacı yarı açık olarak ve orta düzeyde büyür. Genelde kısa ve orta boy dallarda meyve verir. Orta dönemde ve bol miktarda çiçeklenir . Pricia kayısısının verimi her yıl çok iyidir.
Meyveleri büyük bir boyuta sahiptir ( AA / AAA ) ve oval biçimlidir . Özellikle güneş ışınlarının bol olduğu bölgelerde meyve dış renginin % 60’ında kırmızı bir kızarıklık vardır. Etin sertliği çok iyidir.
Bu çeşidin bir başka olumlu özelliği de, PPV’ye karşı duyarlılık problemlerinin olmamasıdır. Erken çiçek açmaz ve bu nedenle geç donların olduğu alanlar için idealdir.
Meyve eti portakal rengindedir, hoş bir koku, sulu, tatlı ve ekşidir. Ekşiliği hafif ve bileşimdeki asit fazla değildir.
Pricia çeşidindeki kayısı ağacı 4 metreye kadar büyür, taç genişdir. Yapraklar kırmızı damarlı koyu yeşildir. Ticari kalite mükemmeldir.
Meyve olgunlaşması kötü ve yağışlı havalarda bile oluşur.

İyi Tarım Uygulamaları ile Rubista Üretimi
Meyve özellik olarak tüm yüzey üzerinde elips görünümlü, parlak koyu kırmızı, iyi lezzetli ve aromatiktir. Yola dayanıklı ve serttir. Orta erkencidir. Piyasalarımıza yeni girmiştir.
Olağandışı kendi kendine pollinated erken kayısı çeşididir. Olgunlaşması Mut bölgesinde daha erken olup, Mayıs ayı ortalarında gerçekleşir. Verimlilik boldur. Meyveleri ticari kalitedir, koyu kırmızı, hatta bordodur. Şekil yuvarlatılmış ovaldir. Portakal kırmızısı, çok güzel, sulu, orta yoğunlukludur. Tadı çok iyidir.
Rubista, geç çiçeklenerek geç donlardan zarar görmez. Ticari kalitesi mükemmeldir. hasat zamanında ise taşınabilirliği yüksektir. Donma dayanımı -30 dereceye kadar.






























